slukefter

Lørdag den 25. August 2018 var manden min og jeg på Slukefter Kro på en såkaldt deal-night. Dealen inkluderede en 8-retters gourmetmenu med tilhørende vinmenu.


Ankomst til kroen forløb uden problemer, man kan tjekke ind fra kl. 15.30. Når man bruger en deal i weekenden er der et tillæg på 300 kroner pr. nat, dertil valgte vi også at tilkøbe et bedre værelse til en pris af 200 kroner pr. nat.


Værelset vi fik var fint uden at være prangende. Der var det der skulle være, dobbeltseng (dog noget blød at ligge i) fjernsyn, eget bad og toilet som var nyt og lækkert, 2 stole og et lille bord, en skoreol og mulighed for at hænge skjorter mv. på bøjle. Dog manglede jeg et ekstra håndklæde, da der kun var udleveret et pr. person. Når man har langt hår, er det nødvendigt med 2.


Efter indtjekning var der kaffe og kage. Der blev serveret lagkage og hjemmelavet æblekage som buffet, dette fungerede rigtig fint og var i ægte mormor stil med masser af flødeskum. Kaffen var rigelig og smagte godt.


Kl. 18 startede middagen. Der var godt booket ind på kroen denne lørdag, hvilket betød at vores 2-mands bord stod ca. 5 cm fra 2-mands bordet ved siden af. Dette synes jeg, var ærgeligt, da det blev lidt for tæt i forhold til private samtaler. Vi blev tilbudt at tilkøbe en velkomstdrink, der bestod af en mild brændevin med æblecider. Den smagte dejligt og kostede 68 kroner.


 Første ret blev serveret og da alle havde fået præsenterede tjeneren retten. Dette fungerede hele aftenen igennem. De tilhørende vine blev serveret med rund hånd, så glasset nåede aldrig at blive tomt.


Menuen var som følger;

Forret 1; Stenbiderrogn, persillemayo, maltjord, rejechips, edamame bønner marineret i vinaigrette med honning, karse

Forret 2; Cviche - lange rå-marineret i grape, chili og koriander, brogen gel på mango, sesam og salat.


Til forretterne serveres hvidvin; 2016, Weingut Manfred Weiss


Mellemret 1; Gazpache - Brunoise af peberfrugt og agurk, limesorbet, piment d'espelette

Mellemret 2; Smørdampet blomkål, brunet smør og soyareduktion, flager af hasselnød, kapers


Til mellemretterne sereveres hvidvin; 2017, Vinà Fey Lèon, Pluses, Central Valley Chile, Pelequen Chardonnay


Hovedret 1; Honning glaseret ribbenssteg, bagt tomat, trøffel emulsion, hjemmelavede flæskesvær

Hovedret2 ; Langtidsstegt kalvecuvette, braiseret oksetykkam, sommerglace, grillet forårsløg, nye kartofler, batatpuré, hvide gulerødder, porrestøv, arteskud


Til hovedretterne serveres rødvin; 2013, Tor del colle, riserva, Brindise, Italien, negroamaro, malvasia Nero, Sangiovese


Ost; Bagt brie, stenalder rugbrød, hybenmarmelade med rosmarin - til denne ret serveres 2016, Villa Wolf, Wachenheim Pfalz, Tyskland, Gwürztraminer


Dessert; Friske bær, hindbær sorbet, knustemakroner, marengsbrud, hjemmelavet koldskål. Til denne ret serveres; 2017, Fiore Sweet Red wine, Govone, Cuneo, Pietmonte, Italien, Brachetto D'Aqui


Efter middagen var arrangementet slut. Vi sad ved bordet i omkring 4 timer. Maden var lækker, dog manglede vi en kop kaffe at slutte af på, dette kan så tilkøbes til 35 kroner koppen.


Efter en god nattesøvn så jeg frem til morgenmaden. Lørdagens menu havde skruet forventningerne op, desværre må jeg erkende, at det var en skuffende omgang. Rundstykkerne var masseproduceret og smagte ikke bedre end dem jeg kan købe i Rema, meget lille osteudvalg og kun een slags æg. Til gengæld var der gratis bitter, til dem, der sætter pris på dette.


Alt i alt bedømmes vores ophold til 8 Smileys

Torsted Smugkro

- Stedet hvor man hygger

Kontakt os gerne...

blog@torstedsmugkro.dk